Temakväll - “Smaka på!”
Boka våra populära temakvällar
Torsdag blir veckans roligaste dag, vi skapar nya rätter och kombinerar med viner som vi själva vill testa från olika områden.
Vi tar inspiration från världens alla hörn, men håller oss till råvaror i säsong och svensk traditionell matlagning.
Tre glas vin och tre maträtter, allt för 695 kr/person.
Reservation för ändringar i menyn.
Våra temakvällar
21 mars - Tempranillo
Spaniens mest ikoniska druva, som odlas i stor utsträckning för att göra fylliga röda viner. Dess namn är diminutiv av den spanska temprano, en hänvisning till det faktum att den mognar flera veckor tidigare än de flesta spanska röda druvor
28 mars - Nordic
Skärtorsdag och påskmiddag på Råddan. Vi tar hem råvaror från hela Norden för att skapa en unik middag påsken till ära och såklart njuta av några goda viner.
4 april - Rhône
There's no place like Rhône. Påven har sin nya krubba där, granne med Vacqueyras. Följ med oss från norr till söder när vi utforskar denna populära region.
11 april - Grekland
Vi återvänder till Grekland och fördjupar oss i deras kultur. En rad unika druvsorter och smakkombinationer som får en att längta till sommaren.
18 april - Pinot Noir
Världskändisen från Bourgogne, en av de äldsta blåa druvorna är otroligt svår, komplex och dyr druva att odla. Kräver varma dagar, svala nätter och många timmar för att göra gott vin. Pinot Noir är i regel ljus, sällan sträv och låg koncentration vilket får den att passa till många olika rätter.
25 april - Sparris
Vissa saker är det värt att vänta på, vit sparris tycker vi är en av dem. Bakad, rostad eller grillad, spelar ingen roll så länge vi har rikligt med smör funkar det utmärkt med Riesling, ekad chardonnay eller varför inte Sauvignon Blanc.