Korshags kallrökta lax med pepparrotskräm, dill, rädisor och fläder

Korshags kallrökta lax med pepparrotskräm, dill, rädisor och fläder är ett lättlagat recept som du bara måste prova. Fantastiskt gott en varm sommardag.

Ingredienser

Korshags kallrökta lax med pepparrotskräm, dill, rädisor och fläder

Korshags kallrökta lax med pepparrotskräm, dill, rädisor och fläder

  • 200 g kallrökt lax från Korshags

Pepparrotskräm

  • 100 g färsk pepparrot, riven
  • 100 g créme fraîche
  • 1 tsk flädersaft
  • Salt
  • Peppar

Tillbehör

  • 4 rädisor
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 4 kvistar dill
  • Schalottenlök, ringar

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar.
  2. Blanda samman pepparrot, créme fraîche och flädersaft i en skål, smaka av med salt och peppar.
  3. Dela rädisorna i klyftor.
  4. Lägg upp laxen på tallrik, ringla pepparrotskrämen över.
  5. Garnera med rädisor, lökringar, smörgåskrasse, fläderblommor och några dillkvistar.

Smaklig spis!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli först med att få erbjudanden, tips och nyheter.