Korshags kallrökta lax med pepparrotskräm, dill, rädisor och fläder
Korshags kallrökta lax med pepparrotskräm, dill, rädisor och fläder är ett lättlagat recept som du bara måste prova. Fantastiskt gott en varm sommardag.
Ingredienser
Korshags kallrökta lax med pepparrotskräm, dill, rädisor och fläder
- 200 g kallrökt lax från Korshags
Pepparrotskräm
- 100 g färsk pepparrot, riven
- 100 g créme fraîche
- 1 tsk flädersaft
- Salt
- Peppar
Tillbehör
- 4 rädisor
- 1 ask smörgåskrasse
- 4 kvistar dill
- Schalottenlök, ringar
Gör så här
- Skär laxen i bitar.
- Blanda samman pepparrot, créme fraîche och flädersaft i en skål, smaka av med salt och peppar.
- Dela rädisorna i klyftor.
- Lägg upp laxen på tallrik, ringla pepparrotskrämen över.
- Garnera med rädisor, lökringar, smörgåskrasse, fläderblommor och några dillkvistar.
Smaklig spis!