Kockens tips & trix - Magiskt saftig kyckling eller kalkon

Denna månad vill vi dela med oss av ett tips på hur du med enkla medel får kalkonen eller kycklingen magiskt saftig.


Ingredienser

Magiskt saftig kyckling eller kalkon

Magiskt saftig kyckling eller kalkon

Rimma fågeln innan tillagning för saftigare resultat.  

  • Kalkon/Kyckling/annan fågel
  • 4 liter vatten
  • 80 g salt
  • 48 g socker

Gör så här:

Gör en rimlag på vatten, salt och socker. Rör runt tills allt lösts upp. Lägg i kalkonen och låt ligga i lagen i två timmar. Ta upp, spola av och låt ligga i kallt vatten i 20 minuter. Salt och socker i kontakt med protein har en vattenbindande effekt som gör det enklare för köttet att behålla naturliga juicer som finns i köttet.

Krydda kalkonen med lite peppar, salt och olja. Rosta därefter i ugn på 200° C tills den fått fin färg, cirka 30 minuter. Dra ner temperaturen till 125° C tills den fått en innertemperatur på 72°. Låt vila innan servering.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli först med att få erbjudanden, tips och nyheter.