Piggvar med pumpa & brynt smör hollandaise

Vår matfilosofi är råvaror i säsong och så här på hösten är pumpan som absolut bäst. Det tar vi fasta på i denna lyxiga fiskrätt.


Ingredienser

Piggvar med pumpa & brynt smör hollandaise

Piggvar med pumpa & brynt smör hollandaise

  • Piggvar 1st (2kg)
  • Salt

Pumpa

  • 1st butternut pumpa
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Vinäger

Bryntsmör hollandaise

  • 500g smör
  • 2st ägg
  • ½ tsk salt
  • 1msk vinäger

Gör så här

Piggvar

Filéa fisken, salta på köttsidan och låt fisken rimma i ca 1 timme. Smörj en ugnsplåt med olja och lägg fisken med skinnsidan nedåt och baka på 120°C i ca 12 minuter. Vänd på fisken och dra av skinnet med hjälp av en liten kniv. Servera med skinnsidan uppåt.

Pumpa

Skala pumpan och rensa bort kärnorna. Fördela pumpan i mindre bitar, lägg i ugnsform och krydda med salt, peppar, olja och lite vinäger. Rosta i ugnen på 180°C i ca 16 minuter.

Bryntsmör hollandaise

Smält smöret försiktigt i en kastrull. Hög temperaturen till högsta när smöret är smält och vispa runt konstant tills smöret når 150°C. Häll smöret i en värmetålig behållare och låt stå. Mixa ägg, salt och vinäger med stavmixer och därefter tillsätt det brynta smöret under fortsatt mixning i en långsam stråle tills smeten tjocknar.

Smaklig spis

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli först med att få erbjudanden, tips och nyheter.