Rimmad hälleflundra med brynt smör och löjrom

Galet gott, nyttigt och inte alls svårt. Vi som bor på Västkusten kan skatta oss lyckliga som har pinfärsk fisk och skaldjur inpå knuten (eller åtminstone i fiskbilen). Här följer ett recept som kommer göra succé, vi lovar.

Ingredienser

Rimmad hälleflundra med brynt smör och löjrom

Rimmad hälleflundra med brynt smör och löjrom

  • 300 g hälleflundra
  • 100 g löjrom
  • Ca 50 g brynt smör
  • Äppelcidervinäger
  • Salt
  • Oxalis
  • Körvel

Gör så här

Rimmad hälleflundra

Lägg hälleflundran i en form och salta som om du skulle steka den i pannan. Ställ in formen i kylen och låt saltet verka i ca 1 timme. Torka av fisken och skiva mot fibrerna i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg över den på ett bleck och spreja med äppelcidervinäger.

Brynt smör

Smält smöret (150 g) på låg värme. När det är smält, höj värmen till max (bäst på induktion) och vispa konstant tills smöret når 149°C. Häll över i en värmetålig behållare och låt smöret svalna.

Servering:

Lägg upp fisken på önskad tallrik och pensla på ordentligt med brynt smör. Toppa med löjrom, oxalis och körvel.

Smaklig spis

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli först med att få erbjudanden, tips och nyheter.