82° Vintrigt högrev med glaze
I december bjuder vi på riktigt mör högrev som i stort sett sköter sig själv. Perfekt när du har annat att stå i under december.
Ingredienser
82° Vintrigt högrev med glaze
- 1 kg högrev
- 1 lagerblad
- 10 korianderfrön
- 20 ml äppelmust
- Salt
- Peppar
- Olja
Högrevsglaze
- Högrevsspad (se nedan)
- 200 ml kycklingfond
Gör så här:
Högrev
Dela högreven i lagom stora bitar. Lägg i ugnsform och krydda med olja, salt och peppar. Tillsätt lagerblad, korianderfrön och äppelmust. Plasta formen och baka över natten på 82°C. Häll av och spara spadet. Lägg högreven under press medan den fortfarande är varm. Låt stå och svalna. Skär ner till portionsstorlek och grilla före servering. Pensla köttet med högrevsglaze.
Högrevsglaze
Sila spadet genom finmaskig sil och häll över kycklingfonden. Reducera ner till önskad smak. Krydda med salt och peppar vid behov och red slutligen av till önskad tjocklek.
Smaklig spis